Passzív ház
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

15. PASSZÍV / ENERGIATAKARÉKOS / C4 HÁZ

Bármilyen tetőt építünk, legyen az alacsony energiájú, fokozottan energiatakarékos vagy passzív ház tetőszerkezete, fontos, hogy a vastag szigetelés mellett mégse alakuljanak ki hőhidak a tetőnkön.


Tudjuk, a hagyományos szigetelő anyagok beépítése fokozott figyelmet, szakértelmet, lelkiismeretes munkát igényelt volna. Legtöbbször a szigetelő anyagok kellemetlen tulajdonságai miatt a segédmunkásokra bízták ezt a feladatot. Minden
szarufa mellett ki is alakultak a hőhidak, amelyeket a rajz és a hőfénykép is jól mutat, de ezt láthatjuk a téli havas tetőkön is, ahol először a szarufa mellett kezd olvadni a hó a házak tetejéről.

A korszerű PUR-PIR táblákkal elkerülhetjük ezeket a hibalehetőségeket. A párára, esőre nem érzékenyek, egészségre nem ártalmasak, könnyűek, lépésállóak.


Beépítésük gyors, a szarufákra terített párazáró fóliára kell helyezni a nagyméretű (1,25 × 2,5 m) táblákat, majd az ellenlécen keresztül 60°-os szögben speciális csavarokkal történik a rögzítésük. A táblák gyárilag elhelyezett átlapolható fólia borítást kaptak, ezzel a felső fólia réteg beépítését megtakaríthatjuk, és pontosabbá tehetjük. A lécezést követően bármilyen tetőfedő cserép ráépíthető. A már meglévő szigetelés kiegészítésére is alkalmas. Bármilyen anyagvastagságot is alkalmazunk a szarufák fölött beépített PURPIR táblákkal, a tetőnk máris hőhídmentes lesz. Az Energetikai Tanúsítvány előírásai szerint a „C” megfelelő kategóriához 10 cm réteg hőátbocsátási értéke megfelelő U=0,21 W/m2K, de ha Passzív Házat akarunk építeni, akkor (maximun U=0,15 W/ m2K lehet) legalább 15 cm PUR-PIR tábla szükséges.
A 20 cm hőszigetelésnek a hőátbocsátási ésréke: 0,11 W/m2K.
 

Építkezzen a leghatékonyabb szigetelő anyagokkal !

Céginformációk | Honlap térkép
Referenciák: Cserepes lemez | Trapézlemez | Termofüggöny | Panel tetőre, oldalfalra
Mobil: 30-500-4983, E-mail: info@archimetal.hu
8900 Zalaegerszeg, Virágzó Mező út 2/b. - Archi Metál Kft. - Honlapkészítés, weboldal készítés