Standard bevonatok, garanciák

FÉNYES Poliészter 25 µ


A 25 mikronos poliészter bevonatú lemezek az alap lakkozott felülettel ellátott acéllemezek, amelyek még a hatályos normák szerinti antikkorróziós ZN 275 g/m -es cinkbevonattal is el vannak látva.

MATT Poliészter 35 µ


A 35 mikron vastag matt poliészter felületek a vastagabb lakkrétegnek és a matt struktúrájuknak köszönhetően jobban ellenállnak az UV sugárzásnak és a környezeti hatásoknak.
Felhasználhatók az épületek tetőfedésére, homlokzati burkolásra és az épületek belsejében is. A matt bevonatot az acéllemezre hordják fel miután ellátták őket antikorróziós ZN 275 g/m -es cinkbevonattal is.

SSAB MATT Poliészter 30 µ

Klasszikus termék cserepeslemezekhez

A 30 mikronos vastagságú lakkozott Matt Poliészter bevonatú lemez annak a svéd SSAB konszernnek a terméke, melynek már több mint 50 év tapasztalata van az építőiparban. Minden termékük alapja a legjobb minőségű skandináv acél, melyet az egész világon, a piacon elérhető egyik legjobb acélként ismernek.
A Matt Poliészter biztosítja a jó színtartósságot és a korrózió elleni védelmet. A strukturált Matt Poliészter több színben elérhető lemez a különböző cserepeslemez típusokhoz.
A lemez hátulja kétrétegű szürke bevonattal van ellátva.
Az SSAB minden környezetbarét felületkezeléssel ellátott terméke az EN 10169 + A1 szerint kerül gyártásra.

Granite® Storm

Még nagyobb tartósság matt bevonattal.
Felhasználás: épületek külső falának és tetejének burkolására.
A Granit® HDX és Granit® Storm tökéletes megoldás a nagy igénybevételt jelentő és zord környezet esetén.

 • Hideg és nedves környezet
 • Tengerpartiterületek (a partvonaltól 20 km távolságig)
 • Magas UV sugárzásnak kitett napfényes helyek
 • Ipari és szennyezett területek

A Granite® HDX és Granite® Storm alapanyagokat Európa legnagyobb acélipari konszernje, az ArcelorMittal szállítja.

Granite® HDX

A Granite® HDX bevonatú lemezek a Blachdom Plus cég legmagasabb minőségű termékei.
A poliuretán bevonattal rendelkező Granit® HDX (fényes) valamint a Granit® Storm (matt) lemezek a legmagasabb korrózió és UV sugárzás elleni védelemmel ellátott felületek. Műszaki és esztétikai szempontból a Granit® HDX és a Granit® Storm a legjobb választás az Arcelor Mittal cég Granit szériájából.
Előnyei:

 • A Blachdom Plus cég Granit® Storm és Granit® HDX bevonatú lemezekből készült termékeire a külső környezeti hatásoktól függően akár 30 év is lehet a garancia.
 • Erős acél alap (ZN 275 g/m ), mely magas ellenálló képességet nyújt korrózió ellen és védi a vágások helyét.
 • A szemcsék biztosítják a felület keménységét, a remek tartósság megkönnyíti a raktározást és megmunkálást.

Granite® Quartz

Rugalmas és ellenálló kvarc bevonat.
A Granite® Quartz poliészter bevonatos acél lemezek fő jellemzője a kvarc kristályoknak köszönhető gyönyörű strukturált felületű megjelenés, a rugalmas és karcolásoknak fokozottan ellenálló bevonat, a megemelt korrózió elleni védelem és a különösen magas UV sugárzás elleni védelem.
A Granit® Quartz bevonatú lemezre a külső környezeti hatásoktól függően akár 20 év is lehet a garancia.
A terméket piacra való bevezetése előtt alapos laboratóriumi és külső tengeri környezetben való tesztelésnek vetette alá a gyártó ArcelorMittal.

GreenCoat Purex SSAB

Tartós termék mutatós külsővel

A GreenCoat az SSAB márkája, mely innovációs környezetbarát felületeket ajánl az építőipar számára. A magas minőségű felületek között a GreenCoat jelenti a leginkább környezetbarát termékeket, amit az épületeknél külsőleg használhatunk. Az egyik legsokrétűbben felhasználható megoldás az egész építőipar számára.
Minden termék alapja a magas minőségű skandináv acél, ami az egyik legjobb a piacon elérhető alapanyagok között. A GreenCoat Purex termékek nagyon ellenállók a korrózióval, az UV sugárzással és a felületi karcolásokkal szemben. Könnyű szerkezeti anyagok, kedvező a megmunkálhatóságuk akár -15 fokban is.
A GreenCoat Purex fő jellemzője, hogy színe, felülete tartós és emiatt más gyártási időből származó termékek is felhasználhatók egyazon helyen. Ezen tulajdonsága miatt főleg a kétmodulos, bővíthető AMALFI PLUS cserepeslemezhez ajánljuk.

Hydrocoat POLYESTER 100

Bevonatos aluminium lemez
A Hydrocoat POLYESTER 100 (MATT POLIÉSZTER) bevonatos aluminium lemez a legtartósabb tetőfedő alapanyag ami a Blachdom Plus ajánlatában szerepel. Az alumíniumot 1827-ben fedezték fel. Az aluminium ötvözetből készült lemez tekercseket a világ vezető aluminiumlemez gyártója, a norvég Hydro Aluminium Rolled Products AS gyár (a gyártás Holmestrand-ban találhtó) hengereli, lakkozza és szállítja a Blachdom Plus cégnek, ahol aluminium termékek készülnek belőle.
A felületkezelt aluminium lemezből készült Blachdom Plus termékek jellemzői:

 • nagyon jó korrózióval szembeni ellenállás a különböző időjárási
  viszonyokban
 • 50 év garancia az átrozsdásodásra
 • a legrégebbi alumíniumlemez tető már több mint 120 éves, és továbbra is tökéletesen ellátja a funkcióját
 • szükséges a vágások helyét és a karcolásokat javító lakkal átfesteni
 • remekül tapadó lakkozás
 • alacsony terhelés (kb. 20-szor könnyebb a hagyományos tetőlemezeknél)
 • környezetbarát termék, nikkelmentes előkezelés
 • poliészter bevonattal rendelkeznek, nehézfémektől mentes környezetbarát pigmentekkel
 • az aluminium lemez magja 0,60 mm vastag és az érvényes normáknak megfelelően kerül gyártásra

ALUCINK


A következő antikorróziós felület, amit a Blachdom Plus alkalmaz az az alucink (Aluzinc®). Az alumínium-cink AZ185 g/m (a bevonat vastagsága egy oldalon 25 mikron) felületek már jó pár évtizede bizonyítják kiváló
ellenállásukat a légköri korrózióval szemben.
Az AZ185 g/m bevonat korrózió elleni kiváló védelme az alumínium és a cink közös hatásának eredménye, melynek
összetétele 55% alumínium, 43,4%cink és 1,6% szilícium.
Az alumínium védi az acélmagot meggátolva azt, hogy a felületét környezeti hatások érjék. Ez a gát nagyon stabil, hiszen a felületen képződő alumínium-oxid bevonat majdnem minden környezeti hatással szemben ellenálló, ami által hosszan tartó korrózió elleni védelmet biztosít.
A cink ugyan olyan védelmet ad mint a horganyzott felületeknél, abban az esetben, ha az acél mag védelme megszűnne, például a vágások és karcolások helyén. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a cinkbevonat korrodál nem pedig az acél. Ezen tényezőknek köszönhetően az Aluzinc felület sokkal jobb védelmet biztosít a lemezeknek, mint a sima horganyzott felület.
Az AZ185 g/m alucink felülettel ellátott lemezeket minden egyéb lakkozott védőréteg felhordása nélkül alkalmazhatjuk a tetőfedésre. Összehasonlítva a horganyzott felületekkel, a ZN 350 g/m felületnek felel meg.
Blachdom Plus ajánlatában megtalálhatóak az AZ150 g/m (a bevonat vastagsága egy oldalon 25 mikron) felülettel rendelkező lemezek is, melyek használatát a C1 és C2 korróziós kategóriákba tartozó épületbelsőkbe ajánlják.
Mind ezek felett az alucink felület mindkét oldalról egy 1 mikronos színtelen lakréteggel van bevonva (ez az ún. SPT/antyfinger felület).

HORGANYZOTT LEMEZ

Az alap antikorróziós felület amit a Blachdom Plus termékein alkalmaznak az a horganyzott felület.
Ez egy fémes korrózió elleni felület amit az acél lemezeken alkalmaznak és amit az acélművekben a tüzihorganyzás folyamata során hordanak fel a lemezekre. Ez az eljárás a legrégebbi korrózió elleni eljárás. Az acélművek több évtizede védik így a lemezeket a korrózió ellen és a hatályos normáknak megfelelően ezen eljárással kezelt tetőfedő anyagok esetében nem szükséges a plusz lakkozott felület felhordása amennyiben a cinkbevonat eléri a ZN350 g/m
értéket. Valamint megengedett a Zn275 g/m2 cinkbevonat is amennyiben plusz 25 mikronos lakk védőréteggel vonják be a felületet.
A cink bevonatnak van egy olyan előnye, hogy a légköri elemek (oxigén, szén-dioxid, víz) hatására egy vékony, vízben nem oldódó felületi cink-oxid réteget képez, amit a köznyelvben patinának hívnak, és ami a külső felületen egy ún. gátló-védő réteget képez.
A védőréteg képződésének ideje a légköri viszonyoktól függően 6 hónaptól 2 évig tarthat. A cinkréteggel ellátott felületek festése csak kb. 2 év után ajánlott, amikorra ez a védőréteg tökéletesen kialakul.

A Zn 200 g/m cinkbevonattal ellátott lemezek csak a C1 és C2 korróziós kategóriába tartozó épületbelsőkben alkalmazhatóak.