ALPET 90, 130, 160 SUPER belső oldali párafékező

HŐTÜKRÖS HÁLÓERŐSÍTÉSŰ BELSŐ OLDALI PÁRAFÉKEZŐ FÓLIA
      
Termék leírása:
az ALPET 90 SUPER polietilén hálóerősítésű párazáró fólia, erősen fényvisszaverő speciális bevonattal
Megakadályozza a pára nagymértékű bejutását a szigetelésbe. Felhasználható lejtős lapos valamint függőleges szerkezeteknél. Megegyezik a páratömítő fóliákkal. A reflex hő visszaverő réteg emeli a páratömítő tulajdonságot és a beépítési utasítás betartása mellett, visszaveri a sugárzási hő  egy részét az épület belső terébe.  Ezt a fóliát ajánlani lehet mint alap elemet a padlófűtés beépítésénél.
Négyrétegű anyag, mely áll  gézkötésű PE merevítő rácsból kétoldalt PE fóliakasírozással,és alsó speciális fényvisszaverő rétegből.  A gézkötés biztosítja az anyag szilárdságát a kétoldali kasírozás visszaverő réteggel biztosítja /a helyes beépítési mód mellett/ vízszigetelő és páratömítő tulajdonsága mellett részben a sugárzási hő visszaverődését is. A fólia úgy van feltekercselve, hogy az adott munkatérben egyszerűen le lehessen teríteni. A bepiszkolódás ellen minden tekercs PE fóliába van csomagolva. A fóliák alapanyaguknak köszönhetően tartósak, nem penészesednek, nem rothadnak, ellenállók és egészségileg ártalmatlanok .

Területsúly gr/m2 90
Éghetőségi besorolás osztály F
Vízzáróság osztály W1
Páraáteresztő képesség Sd érték m min. 140
Szakító szilárdság MD/CMD N/50mm 215/118
Szegszakító ellenállás MD/CMD 50/50
Alkalmazási hőmérséklet -40 / +80
Tekercssúly Kg 6,8

Beépítése:
A módja megegyezik a páratömítő fóliák beépítésével. A fóliát úgy építjük be, hogy a fényvisszaverő rétege a belső tér felé irányuljon. Hogy fényvisszaverő képessége biztosítva legyen, szükséges a fólia és az alulnézet vagy a belső borítás anyaga között 4- 6 cm zárt légrést hagyni . Ha nincs betartva a felül adott eljárás a fólia teljesíti a kellő páratömítő feladatát, de nem veri vissza a sugárzási hő részét az épület belső terébe.

A fóliasávok összekötéséhez JUTAFOL SP AL szalagot szükséges használni.
A fólia szintjén a hőmérséklet nem haladhatja meg a 80°C –t. Ha  az ALPET fóliát úgy építjük be hogy fém anyagot érint /például trapézlemezt/ nem szabad hogy ez érintkezzen a fólia reflex anyagával .  A páratömítő ragasztását a falazatra JUTAFOL MASTIC ragasztóval végezzük.
 Felhasználása megegyezik a JUTAFOL N páratömítő fóliával . Abban az esetben ha a páratömítőt úgy használjuk fel ,hogy a beerősítési elemek áthatnak a páratömítőn, nem ajánlunk ebbe a szerkezetbe világító vagy elektromos elemeket beszerelni. A fóliákat olyan szerkezetbe ajánljuk ahol a belső tér oldalán kimondottan magasabb a nedvesség vagy hőmérséklet /magas páranyomás /, vagy a szerkezetnek korlátolt lehetősége van a vízpára kivezetésére.