JUTADACH 135 páraáteresztő fólia

HÁROMRÉTEGŰ PÁRAÁTERESZTŐ TETŐFÓLIA /SZABAD ÁTLAPOLÁSÚ ALÁTÉTHÉJAZAT/
  
Termék leírása:
A JUTADACH 135   háromrétegű erősen vízszigetelő alátétfólia. Két nem szőtt szilárdságot biztosító , polipropilén réteg között, egy diffúz fóliaréteg. Alkalmazható  deszkázott és deszkázatlan tetőszerkezeten , érintkezés nélkül, vagy közvetlenül a diffúz deszkázatra, vagy hőszigetelésre fektetve. A tetőfólia biztosítja a jó vízzárósságot. A szarufaköz teljes magasságban kitölthető szigetelőanyaggal. 
Eltávolítja a szerkezetből a párát, és egy olyan zárt rendszert hoz létre, mely megvédi a hőszigetelést az esőtől, portól, porhótól, koromtól. A JUTADACH 135 PLUS kétoldali beépített ragasztócsíkkal  van ellátva. Ezzel a szerkezet szélzáróvá tehető.                                                                Beépíthető  , beton, égetett cserép valamint palafedés alá. Lehet használni , függőleges falaknál homlokzati fóliaként.  Nem rohad , nem penészedik egészségileg ártalmatlan, és teljes mértékben újrahasznosítható. A legkisebb tetőhajlásszög amire beépíthető 17 °.

Területsúly gr/m2 140
Éghetőségi besorolás osztály E
Vízzáróság osztály W1
Páraáteresztő képesség Sd érték m 0,02
Szakító szilárdság MD/CMD N/50mm 290/205
Szegszakító ellenállás MD/CMD 150/180
Alkalmazási hőmérséklet -40 / +80
Tekercssúly Kg 10

 
Beépítése:     
A tetőfóliát sima tiszta és száraz felületre kell fektetni. Függőlegesen vagy vízszintesen , közvetlenül a szarufákra, gyűrődés mentesen. A fektetést az eresznél kezdjük, haladva a tetőcsúcsig.  A nyomtatásnak a fedés felé kell  esnie.                     A fóliasávokat min 10 cm átfedéssel kell fektetni , és lehetőség szerint JUTADACH SP 38 ragasztószalaggal összeragasztani.  Ezzel megakadályozhatjuk a víz behatolását , és biztosítjuk a fólia szél elleni szigetelését. Ragasztáshoz PVC alapú  ragasztó nem használható.                        A membránt rozsdamentes lapos fejű szegekkel , vagy mechanikus tűzőgép kapoccsal rögzítjük a szarufákra. A szarufák közti távolság nem lehet nagyobb mint 1,2 m.  A szerkezeten áthatoló elemek ( csövek antennák szellőzők) tömítéséhez , körberagasztásához, valamint a kisebb javításokhoz a JUTADACH SP SUPER diffúz ragasztószalag használható. A fóliát ellen léccel kell biztosítani , melynek mérete  min.50 mm.Ez teszi lehetővé a megfelelő légrés kialakítását , a fólia és a tetőfedés között. A lécek alá 22° alatt  JUTADACH TPK SUPER tömítő szalagot ajánlott ragasztani.
Biztosítani kell a beszellőzést az eresznél, valamint a kiszellőzést a tetőgerincnél. Ha a fóliát kémiailag impregnált felületre, vagy az alá kívánjuk beépíteni, akkor meg kell várni annak teljes száradását. Figyeljünk a részletekre, a fedés előtt távolítsunk el minden szennyeződést a fóliáról, ami akadályozhatja a szabad légáramlást, vagy a víz lefolyását. A tetőfedést a lehető legrövidebb idő alatt végezzük el.