JUTADREN SZELLŐZŐSZŐNYEG (zöld) 430gr 1AT

NÉGYRÉTEGŰ , PÁRAELVEZETŐ RÉTEGGEL ELLÁTOTT , DIFFÚZ ALÁTÉTFÓLIA, ÁLLÓKORCOS LEMEZFEDÉS ALÁ, BEÉPÍTETT RAGASZTÓCSÍKKAL
  
 
Termék leírása:
a JUTADREN négyrétegű diffúziós tetőfólia, mely áll két nem szőtt szilárdságot biztosító polipropilén textíliából , és egy belső vízszigetelő rétegből.
                
A membránra 8 mm magas drén réteg van kasírozva. Ez egy megbízható légrést biztosít, a fémfedés alatti szellőzéshez.  Magas páraátbocsátó képessége lehetővé teszi a vízpára elvezetését a szerkezet belsejéből. Magas légáteresztő képességének köszönhetően , szárazon tartja a szerkezetet.
-a JUTADREN alkalmazható a ferde egyhéjú , valamint háromhéjú fémfedésű tetőszerkezetekre. A drén réteg biztosítja a légrést a fémfedés, és a többi réteg között. A drén elvezeti a nedvességet a fémfedés belső oldaláról. Megakadályozza a szerkezet rozsdásodását,és egyéb károsodását. Hangszigetelő rétegként is szolgál. Csökkenti a zajokat /eső, jégverés/.

Területsúly gr/m2 430
Éghetőségi besorolás osztály E
Vízzáróság osztály W1
Páraáteresztő képesség Sd érték m 0,02
Szakító szilárdság MD/CMD N/50mm 310/215
Szegszakító ellenállás MD/CMD 170/190
Alkalmazási hőmérséklet -40 / +80
Tekercssúly Kg 16,5

-a JUTADREN nem rohad, nem penészedik. Egészségileg ártalmatlan.
A tekercseket tiszta száraz helyen kell tárolni. Óvni kell az UV sugárzástól. Ezt biztosítani kell a tetőn is.
BEÉPÍTÉS:
-a fóliát  horizontálisan gyűrődés mentesen fektetjük, a diffúz zsaluzatra . A felületnek tisztának , száraznak, egyenesnek kell lennie. A drén réteggel a héjazás felé. A beépítést az eresznél kezdjük, haladva a tetőcsúcsig.
          
– függőlegesen és horizontálisan min 10 cm átlapolással, a tető dőlése szerint. A könnyű telepítés érdekében a fólia úgy van gyártva, hogy a hordozóréteg szélessége 150cm, a vízelvezető réteg szélessége 140 cm. A fólia sávjait JUTADACH SP 38 szalaggal össze kell ragasztani. Különösen akkor, ha a tető hajlásszöge kisebb min 22 °. 
 
A tetőfóliát lapos fejű szegekkel, vagy mechanikus tűzőgép kapoccsal erősítjük fel./mindig csak az átfedéseknél/. A  tető alsó részén az eresznél a fóliát JUTAFOL SP 1 ragasztószalaggal kell leragasztani. Ha a szerkezetet kémiai impregnáló anyaggal van kezelve, a fektetést csak a teljes száradás után lehet elvégezni. A tetőfedésen áthatoló szerkezeteket /csövek, antennák/, JUTAFOL SP Super szalaggal kell tömíteni. A tető fedését , a lehető legrövidebb idő alatt el kell végezni. Fedés előtt a fóliáról minden olyan szennyeződést el kell távolítani, ami a szabad légmozgást akadályozná. A szellőző nyílásokat szabadon kell hagyni, és biztosítani kell azokat az állatok behatolása ellen. A tetőfólia felhasználható ferde tetőszerkezetnél, beleértve az ívelt tetőt is, különböző fémfedéssel.